Print
Hits: 11103

Міжнародний фонд охорони здоров'я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA є недержавною організацією, яка здійснює свою діяльність у Західній Україні. Організація була заснована в кінці 90-х років і її початковою метою був захист навколишнього середовища. Але з тих пір діяльність нашої організації значно розширилася і в даний момент ми займаємося також питаннями соціально-гуманітарної та юридичної допомоги. Крім того, що регіон, в якому організація здійснює діяльність знаходиться в місці з унікальною природою, він також є основним транзитним коридором для мігрантів і біженців ,які бажають потрапити в Європу.

Коротка історія:

 

Протягом тисячі років Закарпатська область служить своєрідним транзитним коридором, який зв’язує Європу і Азію. Після розпаду Радянського Союзу соціальна система в новій незалежній Україні була вкрай розбита. Найбільш помітно це відобразилося на секторі охорони здоров'я, оскільки багаточисельні лікарні та клініки перестали нормально функціонувати. Разом зі своїми західними партнерами NEEKA намагалася скоротити цей розрив, так як було очевидно, що життя тисячі людей, що відносяться до вразливих груп, у цьому регіоні протікала в жахливих умовах. Особливо це стосувалося шукачів притулку і біженців, які затрималися на кордоні через спроби нелегально потрапити в Європу, і в той же час не могли повернутися в рідну країну. З кожним роком збільшувалось число затриманих при спробі незаконно перетнути кордон з однією із 4 сусідніх держав ЄС, і 45% серед цієї категорії складали жінки і діти (найбільше вразлива група).

 Саме в цей момент NEEKA починає працювати з людьми, щоб спробувати забезпечити біженців і шукачів притулку основною допомогою, яка сьогодні являє собою матеріальну, медичну, соціальну та юридичну допомогу. В даний час NEEKA має офіс в Україні, Венгрії та Румунії, а також працює в сусідніх країнах: Словаччині та Польщі.

 

Офіси NEEKA: